Thuiswerken: zo kan je communiceren met collega’s

De laatste jaren waren er steeds meer mensen die ervoor kozen op thuis te werken. Echter is het thuiswerken door de coronacrisis nog een stuk groter geworden. De hedendaagse manier van werken is zelfs normaal geworden en daar konden wij enkele jaren geleden nog niet eens aan denken. Het fysieke contact is niet meer, maar dankzij het internet is het eenvoudig om wel in contact te blijven met collega’s. Hieronder hebben wij enkele tips genoteerd met betrekking tot thuiswerken en communicatie:

Een webcam kan helpen

Als je thuis zit is het vaak lastiger om goed te communiceren met collega’s. Het kan zijn dat wat jij wilt zeggen niet helemaal overkomt zoals je dat bedoelde. Mimiek is belangrijk, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als een webcam. Je hebt hier wel een goede internetverbinding voor nodig, maar gelukkig is dat tegenwoordig geen probleem. Vrijwel iedereen beschikt over een perfecte internetverbinding. Is dat niet het geval, neem dan maar even snel contact op met jouw provider. Let op, bekijk even goed wat er allemaal zichtbaar is voor jouw collega’s. Vertel ook de andere personen in de woning even dat er een webcam aanstaat. De gekste situaties zijn al een keer op die manier voorkomen.

Blijf communiceren ondanks alles

Contact blijven houden ondanks het feit dat iedereen op een andere plek zit is lastig. Je moet alleen niet vergeten dat het wel onwijs belangrijk is. Je kan alleen met een goede communicatie ook goed blijven presteren als team. Blijf met elkaar mail, appen, bellen en videobellen. Het zal de snelheid en de kwaliteit alleen maar ten goede komen. Als je gebruik maakt van Microsoft Teams dan kan je ook eenvoudig met meerdere collega’s aan een gesprek deelnemen en dat is wel zo efficiënt. Wil je een 1 op 1 gesprek dan raden wij Whatsapp of Skype aan.